Guide til køb af ny cykel

Der er mange fordele ved at investere i en god cykel frem for andre transportmidler. Offentlig transport er besværligt, og du er altid afhængig af stoppesteder, ruter og afgange, når du bevæger dig rundt. Bilen derimod giver dig frihed, men biler er dyre og ofte unødvendige, hvis du ikke har særligt langt til arbejde, skole og så videre. Cyklen er et meget sundere alternativ – både for dig og miljøet – og sammenlignet med offentlig transport og bil er den det billigste valg!  

Hvis du alligevel mangler penge til din nye cykel, kan du overveje et kviklån. Sammenligningen af kviklån er dog et vigtigt skridt at tage, inden du låner, hvis du vil finde det billigste lån.

Hvad skal du kigge efter, når du køber en cykel?

Du skal først beslutte dig for, hvilken cykeltype du ønsker at købe. Hvilken cykel der passer bedst til dig, kommer helt an på dine behov, men det kan været lidt besværligt at finde rundt i de forskellige typer. De normale cykeltyper er:

  • Herrecyklen – en praktisk cykel til byen, der er beregnet til mænd.
  • Damecyklen – en cykel der har lidt mere komfort og er nemmere at stige på end herrecyklen.
  • Elcyklen – en cykel med hjælpemotor som er et godt valg for dig, der skal cykle langt hver dag.
  • Mountainbikes – en mere hårdfør cykel beregnet til kørsel i skove og andet terræn.
  • Racercyklen – en let cykel skabt til dig, der prioriterer fart over komfort.
  • Citybikes – en cykel der findes i både herre- og dame versioner. For dig der ønsker en cykel, der er lidt mere sporty end den klassiske herre/damecykel.

Der findes mange gode valg, men har du undersøgt cykelmarkedet, ved du, at gode cykler er dyre. Mangler du lige det sidste for at få råd til din drømmecykel, kan du søge om hjælp hos Kronelån.